Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Новините днес
Автор: novinitee Категория: Новини
Прочетен: 127003 Постинги: 83 Коментари: 19
Постинги в блога от 06.11.2009 г.
2  >  >>
 Облеклото, поведението и мястото на срещата на жената и мъжа "говорят" за техните намерения един към друг. Поканата за вечеря обикновено е повод за сближаване между тях.
Каква стратегия да изберете и какви женски тактики да приложите в зависимост от намеренията ви към мъжа?


image
  • Отивате на заведение 
    Избира ли мъжът неутрална територия за среща, значи или има сериозни намерения, или се бои да остане с вас насаме. При всички случаи не поемайте инициативата. 
    Седнете срещу него, с гръб към основната светлина и с лице към залата. Така, първо, лесно ще следите неговите реакции, самата вие оставайки в сянка, и второ, ще го накарате да почувства, че не е единственият мъж на този свят и ще трябва да побърза, ако иска да не ви изпусне. 
    Основното оръжие на ресторантския флирт е играта с погледи и размяната на закачливи остроумия. Накрая му поблагодарете за чудесната вечер и помолете да ви изпрати до вас. Но не позволявайте да възприеме вечерята като разплащане за последваща секс услуга. 
     
  • Той ви кани у тях.
    Това означава, че е готов на всичко. Облечете нещо стилно. Седнете до него - така няма да се налага да срещате погледа му, но ще можете да се докосвате. Не проявявайте инициатива: той ви е поканил, нека той се старае. И не бързайте да му съобщавате още по време на вечерята, че сте без бельо. Направете го, когато ви целуне или сложи ръката си на коляното ви. Както и да продължи вечерта, приберете се след това у дома. 
     
  • Каните го у вас

    • Ако желаете да прекарате просто една любовна нощ с него. 
      Наденете нещо, което лесно се сваля. Поднесете почерпката в спалнята. Сведете я до плодове и леко вино - нали поканата за вечеря е само повод да го вкарате в леглото. Няма да се наложи да чакате. А на сутринта му поднесете кафе (но не в постелята!), похвалете го и го изпратете да си ходи. След това обаче не чакайте да ви звънне. Ако много ви се иска, обадете му се вие - нищо чудно той да се стеснява или да се смята за "недостоен".
       
    • Ако имате желание за по-сериозна връзка. 
      Облечете нещо, което хем да очертава формите ви, хем да не показва кой знае колко от тях. Нека разбере, че иска ли да узнае повече за това, което му загатват дрехите ви, ще трябва да положи повече усилия! В никакъв случай не сядайте до него. 
      Изберете си място на масата, от което лесно да можете да се измъкнете при по-нахални атаки. Ако той не направи опит за интимност още по време на вечерята, значи въобще няма намерение. Вероятно е настроен на романтична вълна или се смущава. След вечерята започнете да миете съдовете . Той или ще опита да ви откъсне от това занимание, възползвайки се да ви прегърне и пипне тук и там (поддържайте играта!), или ще ви направи комплимент колко е уютно у вас (въздъхнете: няма кой да смени крушката в банята), или ще си тръгне (не го задържайте - такъв темерут не ви е нужен!).


26.10.2004/dafne

Източник:РОЗАЛИ



Категория: Тя и той
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове: 0
 Едно от хобитата на жените е да обвиняват мъжете за щяло и нещяло. От дребни битовизми до “сериозни” прегрешения. Мъжете с по-високо его директно отричат обвиненията, другите отделят от ценното си време да се защитават.

image

Списъкът може да е безкраен, но ще бъде кратък. Все пак има обвинения, за които жените имат основания. Сега ще възразя само срещу тези, които всяка уважаваща себе си жена трябва да изтрие от подсъзнанието и да премахне от речника си:

Нелепо обвинение 1: “Той не помни датите на годишнините!”
Оправданието се съдържа още в множественото число - “датите” на обвинението. Ако беше една дата – да я запомня! Но не мога и не искам да помня датата на запознанството, на първата среща, на първата целувка, на първия секс, на годежа, на сватбата....

imageЕдинствените наистина важни за мен дати са служебните крайни срокове, но дори и тях си ги записвам. Помня и кога се оженихме, защото умишлено избрах “Петровден” (брат ми се казва Петър). Има дни, в които така ме “завърта шайбата”, че въобще не знам кой ден сме. Така че, хайде да оставим летоброенето и да се радваме на живота!  

Нелепо обвинение 2: “Той не ми обръща внимание!”
Когато й видя нацупената физиономия и мрачното настроение, веднага ми става ясно, че следва дежурното обвинение. Много пъти съм отделял време, за да й обясня като на малко дете, че не мога да й бъда нон-стоп “под ръка”. Укротява се временно и пак се връща на любимата реплика. Странното е, че детето ме разбира много по-добре в това отношение, а тя продължава да се бори за вниманието ми по наивен и глуповат начин. Старая се да съм добър съпруг и грижовен баща, доколкото мога. Подобни обвинения провалят всичките ми усилия за това. Мила, искай по-малко внимание, а току-виж си получила повече, отколкото очакваш!

Нелепо обвинение 3: “Той се заглежда по чужди жени!”
Обвинението би имало смисъл, ако се заглеждах по чужди мъже. Не виждам какво лошо има в това, че съм естет и ценя високо женската хубост. Има милиони красиви жени по света, защо да съм толкова тесногръд, че да гледам само своята? С очи не се вършат неща, а просто се задоволява висшата потребност да се ценят красивите неща около нас. Едни ще ги погледам, с други може и да поговоря, защо не и да потанцувам? Изневярата рядко се поражда след “гледане”. Има си далеч по-сериозни причини за възникването й.Затова, скъпа, не се засягай като се възхищавам на хубавото, а се гордей, че съм избрал теб!

imageНелепо обвинение 4: “Той не може да ме успокои, когато съм нервна!” 
Как да успокоя човек, който не иска да се успокои, а се самонавива? Всяка моя реплика, с която целя да й върна спокойствието, се оказва клечка кибрит. А като пусне лентата от миналото става страшно.Към повода за сегашната нервност се прибавят още стотици лоши отминали случки. Те би трябвало отдавна да са забравени, но излиза, че са добре запаметени. Сълзи, сополи, викове..., апокалипсисът е неизбежен. Накрая вместо аз да успокоя нея, тя изнервя мен. Чувствам се като “психоаналитик без портфейл”. Бейби, дай да се обичаме, без да се ядосваме за дреболии!  

Нелепо обвинение 5: “Той псува и ругае!”
Не виждам по-чист и по-първичен начин да изразиш възмущението си от една натурална псувня. Евфемистичните изрази не вършат работа, когато ядът ти се е насъбрал и имаш нужда да изпуснеш напрежението. В момент, когато искам да чупя, блъскам и бия наред, най-безобидното, което може да се случи, е да изригна с поток от псувни и ругатни. Животът е крайно жесток на моменти и не ти дава голям избор от възможности.Да запазиш възпитанието си в тези случаи е излишно усилие. Човешката простотия също няма граници понякога. Така че, слънчице, не се стряскай от грозните думи, те не са за теб!

Вие какви обвинения сипете към любимите си мъже? Основателни ли са и мислите ли, че ги заслужават?

27.08.2009/Галин Тодоров

Категория: Тя и той
Прочетен: 1282 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 06.11.2009 21:10
Независимо дали говорим за младо момиче или зряла жена, всяка една от нас може да се сблъска с проблема избраният мъж да не се хареса на родителите й. Какво да правим, ако родителите ни не го приемат?      
Всеки родител иска най-доброто за детето си и затова често се случва, избраникът или избраницата на наследниците им да им се видят крайно неподходящи.  Ако сте в тази ситуация, знаете колко е трудно да се лавира между чувствата и страховете на родителите и любовта към избрания мъж. 
image                         
Kлючово в тази ситуация е да разберете защо родителите ви не харесват човека, с когото сте.   Имат ли основателни причини за това? Обикновено родителите в тази ситуация се делят на основно два типа – такива, които реално преценяват опасността да сте с подобен човек и такива, които ще намират всеки избран за неподходящ. Попитайте родителите си следните въпроси:
  • Защо не го харесват? Кои качества в него или част от миналото му?
  • Какво според тях трябва той да промени или какъв тип мъж повече ви подхожда?                
  • Би ли ви подхождал друг мъж и, ако да, какъв?
imageАко родителите ви имат основателни притеснения, ще ви кажат какво точно и защо не одобряват във връзката ви и ще ви отговорят адекватно на зададените въпроси. Много често любовта е сляпа и, докато сме влюбени, не забелязваме много важни качества и ключови моменти в поведението на човека, който е обект на чувствата ни. В тези случаи близките и семейството ни са тези, които трябва да ни отворят очите и да не ни оставят да се самозалъгваме. В повечето случаи обаче влюбената жена не възприема подобна критика и я тълкува по всякакви други начини, но не и като загриженост. Най-често причините за неодобрението са недостатъчна перспективност, лошо образование, неподходяща професия, липса на амбиции. Други родители виждат в избраника несериозен човек, който не е толкова влюбен, колкото вие на него.
                                   
Когато става въпрос за необосновано отхвърляне на избрания мъж, тогава проблемът е съвсем друг и в много от случаите непреодолим. Мъжът никога не е подходящ за безценната щерка на „мама и тате“. Причината за такова упорито и често неадекватно поведение най-често е ревност. Родителите ви не искат да повярват, че е дошло времето, когато ще ги пренебрегвате и ще отделяте повече от времето и любовта си за друг човек, който дори е непознат за тях. Те живеят с мисълта, че само те ви мислят доброто и никога няма да е правилно да се отпуснете и отдадете изцяло на друг човек. Някои родителите реагират враждебно, други се държат пренебрежително, трети може да стигнат до там, че да се правят, че нищо не се случва и да отричат връзката ви сякаш не съществува.                                
                                                       
При всички случаи отрицателното отношение на родителите ви към мъжа, в когото сте влюбени, ще ви се отрази зле. Разочароващо е да чуеш негативни коментари за човека, когото обичаш. За много от жените това неразбирателство се оказва стрес, тъй като най-важните хора в живота им са в явен или скрит конфликт. Чувстват се неразбрани и между тях и семейството им се появява голяма пропаст, която не може да бъде преодоляна лесно.Не са единици случаите, в които жени тотално прекъсват връзки със семейството си в името на любовта. Преди да сте сигурни, че наистина това се налага, опитайте се да потушите недоволството и да съхраните хармонията в отношенията си с най-близките.
               
Как да реагирате, ако семейството ви не приема мъжа, когото сте избрали?image
                  
  • Опитайте се да разберете мотивите им и им обяснете спокойно в какво не са прави и защо.
  • Дайте им време да свикнат с него. Не ги притискайте да го приемат на мига.
  • Обяснете им открито, че тяхното отношение ви обижда и се чувствате зле.
  • Уверете ги, че винаги ще държите на тях и, че ще уважавате мнението им, така както очаквате те да уважават вашето.
  • Припомнете им за техните младини и моментите, когато са били влюбени. Получили ли са същото отношение от родителите си? Как са се почувствали?
  • Не натрапвайте връзката си. Споделяйте минимално, за да избегнете напрегнатите моменти у дома.
  • Не драматизирайте. Колкото и да се чувствате обидени, не правете скандали и не изпадайте в крайности. При много жени се случва да трябва да избират между семейството и любимия, защото са казани тежки думи и са минали през драматични моменти. Като човекът по средата, вие трябва се държите най-хладнокръвно, колкото и да ви е трудно.
                      
В някои семейства негативното отношение към избрания мъж се оказва непреодолимо.Каквото и да направите,  може и да не се получи, просто защото мотивите са научени наизуст и се повтарят като „развалена грамофонна плоча“. Трудно е да се опиташ да убедиш някого в нещо, което е отрекъл, още преди да е опознал. Когато това са собствените ни родители е още по-мъчително, тъй като освен неразбирането се загнездват и чувства като обида, гняв, болка. В името на любовта им към вас, те са длъжни да забравят предразсъдъците си и да ви оставят да сте щастливи.

Дайте им време да свикнат с новия човек в живота ви. Ако това така и не стане и те продължат да не го харесват без основателна причина, проблемът не е във вас. Запомнете грешките на вашите родителите и се опитайте да не ги допускате спрямо собствените си деца след време.

26.10.2009/Деси Великова
 
Категория: Тя и той
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове: 0
 Началото на любовната връзка е изключително вълнуващо, красиво, но и неубедително.

Как ще се представим пред човека, с когото излизаме, дали ще му харесаме, как ще мине първата среща, колко може да се отпуснем, така че да не оставим погрешно впечатление...

Това са все въпроси, които ни измъчват и поддържат напрежението в отношенията ни известен период от време. Точно този период е изключително определящ за това в каква посока ще тръгне връзката ни. От нас зависи да се постараем достатъно добре да изиграем картите си, ако не искаме след два месеца да си задаваме въпроса защо така се развиха взаимоотношенията ни.

Чували ли сте изказвания от типа: „Само аз плащам, вече не мога с тези сметки, но така съм свикнал приятелката си още от самото начало“? Същото е и с посрещането и изпращането до дома, деленето на сметки, цялостното отношение на двамата партньори един към друг и др.


image

Факт е, че началото на връзката, колкото и да е нестабилно, може да предначертае отношенията ви занапред. 

Ако 3-4 пъти излизате с мъж и той настоява да ви изпрати до дома ви, това постепенно ще се превърне от учтив жест в традиция в отношенията ви. Вие, на подсъзнателно ниво, ще окачвате той винаги да ви изпраща, когато не е възпрепятстван от нещо. В този ред на мисли, разбира се, има вероятност да го пренастроите, ако в няколко последователни пъти му гарантирате, че не е необходимо да се разкарва. Така той ще свикне с мисълта, че не е наложително да ви изпраща постоянно и тогава само вие ще сте си виновни за тези последствия.

Подобна е ситуацията и с това кой кога плаща сметките. Много жени са свикнали изцяло да разчитат на мъжа да поема разходите, други са на принципа, един път аз един път той, трети разчитат на делене. Така че, когато той помоли да оставите на него да ви почерпи, а вие еманципирано натъртите „Не, моля те, нека си платя!“, не очаквайте той да продължи да настоява така галантно всеки път. Тогава реакция от типа „Защо вече не ме черпи?“ от ваша страна няма да е оправдана. 

imageКакто може да разглези кавалерските му обноски, така една жена може и да моделира един мъж още от самото начало.Ако ясно покаже, че тя няма да плаща, че желае да я взимат и връщат до дома й, че обича да бъде ухажвана, мъжът, в стремежа си да я впечатли и да се представи на ниво, ще промени част от навиците си. Разбира се, ако достатъчно силно иска да й завърти главата.

Същото е и с жените. Макар да сме много по-добри манипулаторки от силния пол, ние също сме много склонни да се поддадем на влиянието на мъжа до нас, особено ако сме пленени от чара му.
 Ще преглътнем разочарованието си, ако поведението му не пасва съвсем на това, което сме очаквали. Ще се дразним вътрешно известно време и в крайна сметка ще свикнем в името на това да запазим отношенията си.

Изключително е определящо как ще потръгнат отношенията ни от самото начало.
 По принцип най-добрият съвет винаги би бил да сме това, което сме, плюс малко повече старание от всяка страна. Хубаво е да сме отпуснати и да си споделяме, за да може по-бързо да се опознаем. Важно е в една връзка основно място да има откровеността. Ако нещо не ни е направило добро впечатление, да го споменем деликатно, така че човекът отсреща да разбере. 

Тук е момента да споменем да не се прави паралел между изискванията и фасоните. Изискванията само биха могли да подобрят отношенията ви, защото обикновено са базирани върху нещо, свалят една голяма част от стената между вас, правят ви по-близки и отношенията ви по-лични. Не страдайте от скрупули да кажете на един мъж, кое ви дразни в поведението му. Вие също бихте искали да знаете, ако има нещо, което той не харесва във вас нали?

При всички положения, по-добрият вариант е да не премълчавате нищо един пред друг, отколкото да таите притесненията си за вас. Това се отразява рано или късно на връзката ви. Отдалечавате се, без реално да се знае каква е причината. 

Изключително индивидуално е как ще потръгнат отношенията между двама души. Но ако поставите картите на масата още в самото начало, много по-лесно ще разберете дали сте един за друг. Разбира се, обрати във връзката винаги ще има, но много по-лесно се преодоляват, ако първоначално сте изградили стабилни и откровени отношения. Затова дайте всичко от себе си в началото, за да се радвате на по – хармонично партньорство впоследствие. 


10.05.2008 г. / Радостина Пеева


Категория: Тя и той
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове: 0
 Стара мома не означава просто неомъжена възрастна жена. Стара мома е синдром, от който страдат много съвременни жени – млади или възрастни, омъжени или не, самотни или заобиколени от хора, старите моми са навсякъде.

Нека го кажем по-просто – стара мома е манталитет, начин на поведение и мислене, който, за съжаление, не е характерен само за неомъжените жени на средна възраст. Вярно е, че при тях „симптомите“ са по-силно и по-често изразени, но за съжаление са характерни за по-широка група хора.
image
Кои са характеристиките на старата мома?

       
Старата мома е доста често в лошо настроение. Тя се „муси“ и сърди на всичко, което я заобикаля. Вечно недоволства. Винаги има виновен за проблемите й и често си има набелязана „жертва“, срещу която злослови. Една от най-типичните й характеристики е непрестанното критикуване на околните. Тя е особено критична към заобикалящите я жени. Една не заслужава приятеля си, друга не се справя в работата си, трета се облича ужасно, на четвъртата се чуди какво толкова й харесват мъжете.image

Старата мома е непрестанно възмутена от заобикалящия я свят. Той просто не е толкова съвършен, колкото самата нея. В същото време тя е тази, която не носи на никаква критика и може да реагира бурно дори и на най-малката забележка.
           
Къде са мъжете в живота на старата мома? Те почти винаги липсват. И не защото тя е толкова грозна или незабележима, а защото тя ги отблъсква с поведението си. Няма мъж, който я заслужава! Всеки, който пожелае да е с нея, се оказва „глупав“, „недостойна партия“, „с корем“ и т.н. И колкото повече старата мома остарява, толкова повече вдига критериите си и принцът на белия кон се оказва безвъзвратно изпуснат. Но на нея това никак не й пречи. Тя гордо заявява, че не иска да си губи времето с някакви си „загубеняци“. 

Старата мома не винаги е закръглена жена с ролки на главата и посредствена работа. Напротив – съвременната стара мома често е привлекателна и успяла в професията си. При всички случаи обаче тя е недоволна от живота си и това толкова много й личи! 

Самотата често се оказва факторът, който отключва най-низките ни страсти. Самотата може да съществува дори и в дългогодишната връзка. Самотата е това, което бавно и сигурно разяжда живота и емоционалната стабилност на недоволната жена. Тя често живее чрез живота и емоциите на околните, но вместо да им помага, става досадна и дори враждебна. Опитите й да критикува всичко и всички всъщност прикрива собственото й недоволство.

imageЩастливите хора остават околните да си живеят живота и ги приемат такива, каквито са. Старата мома определено не попада в тази група. Затова тя критикува безпощадно и недоволства непрестанно.

Старите моми са двойно по-“вредни“ за самите себе си. 
Емоциите им дразнят околните, но разяждат много повече собствените им души. Няма по-прекрасно чувство за една жена да се събуди задоволена и влюбена до любимия мъж. Подобно начало на деня те зарежда с положителна енергия и необясними за околните усмивки. Старата мома не усеща тази радост и съвсем логично се чувства неудовлетворена и незадоволена. Емоционално и физически.

Познахте себе си в този образ? Не се сърдете на мен, аз просто анализирам. Ваша е задачата да признаете собствените си недостатъци и да се промените. Старата мома не е константна величина. Всяка една от нас може да бъде такава в определен етап от живота си. Колкото по-бързо не се хареса в този образ и се усмихне на света, толкова по-бързо ще се почувства емоционално уравновесена и удовлетворена от себе. И точно в това състояние се среща желания мъж. Подчертавам – желания, не перфектния! Перфектния го търсят старите моми.

2.11.2009/Деси Великова


Категория: Тя и той
Прочетен: 873 Коментари: 0 Гласове: 1
 Конкурентката гради тактиката си бавно, използва слабите места на партньора ви.


Нестандартните жени са най-опасните съперници, те въобще не се вместват в клишето за съблазнителка. Обикновено носят поли около коляното, не са руси, а гръдната им обиколка е неприлично малка.

image

Възможно е обаче да изпитвате яростна ревност към тази почти сива особа. И да не можете да повярвате, че за околните тя не представлява интерес. Жената от вашите кошмари може да изглежда на приятеля ви твърде невинна или прекалено сбръчкана. Или дори досадна или безразлична.

Въпреки техните успокоения обаче, сигурно подозирате, че въпросното създание се готви да схруска вашия любим, въпреки че видимо се държи хрисимо. Ако обаче извадите наяве притесненията си, мъжът до вас ще се почувства обиден от истеричното ви поведение, твърдят психолозите. И дори може да ви посъветва вие да си вземете отпуск, защото сте се поуморили. Да оправдае държанието ви с комплекси, да се разкрещи или да потъне в мрачно мълчание. 

Ясно е, че с ревността не може да се справите. Достатъчно е обаче да откриете слабостите на конкурентката и да я приклещите, твърдят специалистите. Съветите им ще ви помогнат да се измъкнете с достойнство от неприятната ситуация.

Според капацитетите конкурентките са няколко основни типа.

  • Малката
    Съперницата неочаквано може да се окаже и 16 годишната ви племенница. Вие сте възмутени, че хлапачката твърде често хваща чичо под ръка, сяда на коляното му и се изчервява от комплиментите му.
    Ако заявите, че малката доста нагло флиртува, ще си навлечете само неприятности. Вероятно мъжът до вас ще си помисли че сте тесногръда, подозрителна и скована. 
      Съвет:
      От всички възможни конкурентки типът “лолита” е най-безобиден. В повечето случаи флиртът и няма да прерасне в нещо съществено. Не показвайте, че я приемате като съперница. Отнасяйте се с нея като с малко дете. Може дори да я посъветвате да си смени цвета на червилото. 
      Изказвайте добродушните си препоръки само в присъствието на гаджето си.
  • Възрастната
    Имиджа на зряла, опитна и уморена от живота жена дава голяма свобода на действие. Тя заема ролята на съветница и така приспива подозренията на околните. Като съвсем забравите за “госпожата”, тя с лекота ще си позволи повече кокетство и лекомислие.
      Съвет:
      Сутрин и вечер повтаряйте на любимия мъж, че мечтаете да доживеете до възрастта на тази дама и да изглеждате така добре като нея. Не се притеснявайте, че ще го уморите с такива разкази. Отегчението му ще е знак, че сте я отстранили.
  • Приятелката
    Тя е спала с него в една палатка, спасявала го е от куп неща и е плакала на рамото в студентското общежитие.
    Може би дори намеква, че е имала връзка с настоящия ви партньор и дори, че отношенията им продължават.
      Съвет:
      Не се гипсирайте.
      Най-вероятно “приятелката” е осъществила любовта само в главата си. Единственото което действително я свързва с гаджето ви са общите спомени от преди 10 години. Дайте и възможност да дрънка за тях с часове, но пред любимия. 
      Изисквайте непрекъснато нови подробности. Глупостите от младостта му ще излязат на яве. Освен на себе си, той ще се ядоса и свидетелката на неговото бурно юношество.
Източник:Розали

Категория: Тя и той
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове: 0
Колко по-често срещана е ситуацията двойките в днешни дни да живеят без брак. Означава ли това , че магията на този свещен съюз остава на заден план и съответно го превръща в отживелица от миналото?

imageДнес определено се смята за много актуално съжителството на семейни начала с близкия ни човек, и много двойки го предпочитат пред встъпването в брак. Според социологически проучвания днес съществува тенденция брака да се заменя със съжителство, а сватбата да се приема като консервативна отживелица. Това граничи отчасти с вид модна приумица, на която все повече двойки са подвластни. Сватбите намаляват и хората все повече залагат на неформалното съжителство. 

Повечето се оправдават с изказването „Нали без това се обичаме, каква е разликата дали ще сме женени или не“.Да, влюбените могат да претендират, че така им е по-добре, но дали са искрени или са просто притиснати от обстоятелствата да го твърдят. Дали разковничето не се крие по-скоро в несигурността на единия от двамата да се врече във вярност към другия? А тук веднага се появява въпроса за какво ни е свобода ако наистина обичаме човека до нас. Добре познатото ни словосъчетание „оковите на брака“ спира много млади влюбени хора от крачката да пристъпят към олтара. В основата лежи страха от бъдещето. Дори най- стабилната връзка не е застрахована. Животът ни поднася всякакви изненади и никога не може да бъдем сигурни дали човека до нас няма да се промени в един момент. 

Затова, най-малкото от икономическа гледна точка е по-практично да не се жениш/омъжваш. Но една сватба, макар и доста поскъпнала напоследък, не може да бъде определена като „излишен разход“. В крайна сметка самият подпис е достатъчно допустим като цена, за да си позволиш да се венчаеш за човека, когото обичаш. За съжаление тази зависимост е особено очевидна в България. От началото на 90-те години браковете и раждаемостта у нас рязко намаляват заради проблемите в икономическото състояние на страната. Статистиките показват рязък спад от 1990 г. до днес. Раждат се по-малко деца, като все повече от тях се появяват на бял свят без мама и татко да са се врекли в брачен съюз. 

Днес младите българи избират да живеят заедно без формалности. Според тях важна е любовта, а не брачното свидетелство. Също така обикновено по-зрялата възраст е предпочитана за раждането на дете, тъй като това се обвързва с една по-устойчива финансова независимост. Често срещано изказване е „Има време, ще се оженим“. А времето минава, и двойката се решава на тази крачка обикновено, когато момичето забременее. И ето, че прекаленото чакане на подходящия момент, води до още по-неподходящ момент. Тогава бъдещото семейство се сблъсква с още повече разходи. Защото едно бебе изисква достатъчно грижи, а сключването на брак идва като допълнителен разход на такъв етап. Така вместо да се насладят максимално на този най-свят ден в живота си, той се превръща в задължение, а понякога дори граничи и с бреме.

Започне ли да се възприема така, встъпването в брак се опорочава. Колкото и да се обичат двама души, чрез брака те доказват цялостта и силата на връзката си. Халките , които си разменят младоженците, са особено силен момент в церемонията. Те се носят на безименния пръст на лявата ръка. Оттам, според Средновековни твърдения, минава „вената на любовта“. По-късно това твърдение е претворено в Християнски обичай и се тълкува, че носейки халката там, влюбените никога няма да спрат да се обичат, защото тя се превръща в директна връзка със сърцето им.


image

Макар много хора да избягват венчилото в наши дни, брака още не е изгубил романтичната си осанка и малко или много у всеки човек се таи желанието да изживее този ден. Днес заставането пред олтара повече от всякога е лично решение. Независимо какво е подготвила съдбата на младоженците за в бъдеще, този ден винаги е идеален.Дори и само за един ден усмихнатата двойка се превръща в символ на щастието и любовта. Кулминацията на церемонията настъпва с целувката на младоженците. Тогава част от техните души се обединяват чрез обмена на въздух и се поставя своеобразно начало на един нов съвместен живот за тях. В този миг всичко друго губи смисъла си. Иточно този момент е достатъчно силното доказателство, което може да ни убеди, че брака, колкото и противоречиво да е мнението за него, никога няма да бъде отживелица. 

28.08.2007/Радостина Пеева


 
Категория: Тя и той
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове: 0

image
В зоологическата градина в германския град Лайпциг женската очилата мечка оплешивява.

От козината на 15-годишната Долорес са останали само няколко оскъдни кичурчета, съобщава ДПА.

Служителите в зоопарка засега са неспособни да установят на какво се дължи оплешивяването.

Те отбелязват, че това обикновено става заради липсата на витамини или вследствие на стрес.

Управата на лайпцигския зоопарк се опитва да разгадае мистерията чрез споделяне на опит с колеги от други зоологически градини по света, които евентуално са се сблъсквали с подобен проблем.

За да не измръзне през зимата, останалата без кожухче самка ще бъде преместена в затворено помещение, където ще живее до пролетта.

Очилатата мечка (Tremarctos ornatus) е единственият представител на семейство мечки, което обитава Южна Америка.

Живее предимно в планински райони на височина до 3000 м в областта на Андите, но може да бъде срещната и в по-ниски и открити райони на континента. 

Източник:ДнесБГ
Категория: Новини
Прочетен: 709 Коментари: 0 Гласове: 0

image
Четирима български граждани са арестувани след акцията на руското Управление за борба с икономическите престъпления на територията на Българския промишлен център в Москва, съобщи БНР.

Задържаните са Николай Николов, Костадин Костов, Красимир Велчев и Симеон Борисов.

И на четиримата са отнети мобилните телефони и не им е предоставена адвокатска защита. 

Засега няма информация какви мерки е предприело българското посолство за осигуряване на защитата на българските граждани.


 

В четвъртък сутринта спецчасти нахлуха на територията на Центъра на промишлеността в Русия . 

Те са представили наказателно постановление за проверка на търговското представителство на фирмата „Милениум – 2001” ООД, с обвинение за производство и продажба на пиратски дискове. 

Претърсвани били само офисите и жилищата им в Центъра на промишлеността, но няма данни руските служби да са проверявали както фабриката, така и офисите и жилищата на фирмата, които се намират в търговското представителство, разположено в непосредствена близост до българското посолство в Москва на ул. "Мосфилмская". 
 

Компанията има завод за производство на компактдискове в Зеленоград, на около 30 км от летище "Шереметиево".  
Категория: Новини
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове: 0
 image
Планинската спасителна служба продължава издирването на 24-годишния мъж от Стара Загора, който вече трети ден е в неизвестност в района на хижа "Рай" в Стара планина.

Групи от Пловдив, Казанлък, Калофер и Стара Загора участват в търсенето на момчето, съобщи дежурният в службата Иван Драгошинов пред БНР.

Той не пожела да коментира колко време може да издържи човек сам в планината, но уточни, че мъжът е бил леко облечен и в неподходяща екипировка за планината.

 

“Времето е било хубаво, но в следващите час-час и нещо пада мъгла, започва виелица, която ги е изненадала”, уточни Драгошинов.

Той допълни, че влошеното време е накарало едното от момчетата да се върне обратно в хижата, но другото е решило, че може да продължи напред и така се е загубил.

Източник:ДНЕСБГ

Категория: Новини
Прочетен: 1009 Коментари: 0 Гласове: 0

image
Полицията е задържала 37-годишен бивш затворник за побой и изнасилване на непълнолетно момиче.

Драмата се разиграла снощи в лясковското село Добри дял, съобщиха от МВР.

Апостол Михайлов влязъл в кръчма и седнал на маса с 16-годишната Ж.Р и приятеля й В.В.

Мъжът заповядал на младежа да се разкара, защото смятал да вземе момичето със себе си и да го изнасили.

Бившият затворник задърпал непълнолетното момиче към автомобила на приятеля му, от когото насила взел ключовете.

После натъпкал и двамата в колата и ги закарал до селския стадион, където започнал да се гаври с момичето.

Приятелка на момичето, която станала свидетел на отвличането в кръчмата, се обадила в МВР.

Пристигналите на място полицаи заварили похитителя чисто гол, когато насилвал Ж.Р.

Приятелят на момичето пък е открит встрани от колата, след нанесен побой от нападателя.

В момента А. М. е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Източник:ДнесБГ

 
Категория: Новини
Прочетен: 507 Коментари: 0 Гласове: 0

image
Задава се заместителят на процесора Core i7-920. Той ще се казва Core i7-930 и ще е достъпен през първото тримесечие на 2010 година.

Процесорът ще е четириядрен и с честота от 2.88 GHz. Ще използва сокет LGA 1366, но не се знае дали ще е създаден по 45 или 32 нанометрова технология.

Цената най-вероятно ще е подобна на цената на Core i7-920.

Източник: www.bit-tech.net 
Категория: Технологии
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.11.2009 20:48
 През 2010 година 

imageAMD смята да замени някои Phenom II X4 процесори с нови модели. Информацията е изтекла от производители на дънни платки.

AMD вече са спрели приемането на поръчки за моделите Phenom II X4 910 (2.6GHz/95W) и 945 (3.0GHz/125W) за четвърто тримесечие на 2009 година и ще спрат изцяло доставките до второто тримесечие на 2010 година.

През първото тримесечие на 2010 се спират заявките за Phenom II X4 965 (3.4GHz/140W) и 925 (2.8GHz/95W), а през второто и за Phenom II X4 955 (3.2GHz/125W). Второто тримесечие на 2010 е и времето когато ще бъде пуснат 95 ватовия Phenom II X4 955.

Догодина AMD ще спре да приема поръчки  и за някои процесори от сериите Phenom II X4 800, X3 700, X2 500, Athlon II X4 600, X3 400, като ще останат Phenom II X4 820, Phenom II X3 740 и Phenom II X2 550. През четвърто тримесечие на 2009 година ще бъде пуснат 80 ватовия Phenom II X2 555, а през второ тримесечие на 2010 година – 95 ватовите Athlon II X4 640 и Athlon II X2 445.

Друга информация касаеща AMD е предстоящото представяне на шест ядрените Thuban процесори през второ тримесечие на 2010 година. Thuban процесорите използват 45nm технология и сокет AM3. Разполагат с 6 пъти по 512KB L2 кеш, 6MB L3 кеш и честота от 2.8GHz.

Наскоро AMD намали цените на някои Phenom II и Athlon II процесори: Phenom II X4 965 пада от $245 на $195, Phenom II X4 955 от $245 на $175, Athlon II X2 250 от $87 на $69 и Athlon II X2 245 от $66 на $64.

Източник: www.digitimes.com


Категория: Технологии
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.11.2009 20:47
image 
Според npd.com първите няколко дни Windows 7 се е продавал много по-добре от Vista при своето пускане. Става дума за периода от 18 до 24 октомври, като са продадени с 234% повече копия от тези по времето на Windows Vista.

Освен това Windows 7 е донесъл и повече приходи – с 82% повече от Vista. Според npd.com липсата на отстъпки за ранни поръчки и липсата на промоции за Windows 7 Ultimate е предизвикало неравномерни приходи. Най-много се е продавал Windows 7 Home Premium Upgrade със средна цена от $76, на второ място е Windows 7 Pro Upgrade, със средна цена от $147 и на трето е Windows 7 Home Premium Family Pack за $149.

Пазарният дял на Windows 7 се е качил с 40% в седмицата след пускането му и също е предизвикал увеличение в купуването на компютърен хардуер.

Източник: www.npd.com

Категория: Технологии
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове: 0
 image
Али Кембъл (Ali Campbell) - вокал и основател на една от най-характерните британски банди - UB 40, ще дойде за своя първи концерт у нас.

Изявата е от 20 ч. на 20 декември (неделя) по покана на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" и радио "N-Joy".

Мястото на събитието е зала 1 на НДК, билетите вече са в продажба в мрежата на eventim.bg и Билетен центърНДК, както и във веригите магазини "Пикадили", "Германос" и "Техномаркет", на цени между 25 и 70 лв..


Фронтменът на реге титулярите е издал заедно с групата 18 студийни албума с реализирани продажби от над 70 милиона копия по целия свят и над 40 сингъла в "Топ 40" на Острова, плюс още три солови проекта. Али Кембъл е носител на наградата "Ivor Novello" за международни постижения, а през 2007 заедно с UB 40 беше номиниран за "Грами" ("Grammy") в категорията Най-добър реге албум.

Едва ли има музикален фен в България, който да не знае наизуст хитовете в изпълнение на UB 40 и с уникалния и толкова характерен вокал на Али Кембъл като „Red Red Wine” (N 1 сингъл в Щатите,ВеликобританияКанадаНова Зеландия и Холандия), “Can’t Help Falling In Love” (N 1 сингъл вЩатитеВеликобритания, АвстралияШвеция и Холандия) и „I Got You Babe” (N 1 сингъл вОбединеното кралство и Холандия). Българските му почитатели ще имат честта да чуят знаковите парчета в солово изпълнение на вокалиста.

Групата UB 40 е сформирана в Бирмингам през 1978, Обединеното кралство. Тя има над 50 супер успешни сингъла в чартовете на родната си Великобритания, а от албумите им са продадени над 70 милиона копия по целия свят.

След почти 30 години с бенда, на 24 януари 2008 нейният създател и вокал Али Кембъл оповести решението си да продължи напред солово. Последните концерти на бандата заедно с него бяха през февруари 2008 вАвстралияНова Зеландия и Уганда.

Соловият албум на Али Кембъл "Running Free" (втори поред в кариерата му) дебютира на номер 9 в чарта за албуми на Острова. Малко по-късно към Кембъл се присъедини и кийбордистът на UB 40 - Майкъл Върчу.

На 3 април 2008 Али Кембъл изнася концерт в "Ройъл Албърт Хол", с гости много от артистите, взели участие в албума "Running Free".

През 2009 певецът е готов с третия си солов диск "Flying High". Али и бандата му не спират да свирят на живо по целия свят, включително в РусияАфрика, с турнета в АвстралияНова Зеландия и в Обединеното кралство.

Сега предстои и България!

Али Кембъл представя на публиката по целия свят както класиките, с които е добре известен като "Red Red Wine" и "Kingston Town", така и новите парчета от последните си албуми.

Той остава верен на голямата си любов - регето, като не спира да се развива и вдъхновява музикално.


За билети:

www.eventim.bg

За повече инфо:

www.becbg.com

www.njoybg.com

Категория: Музика
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: novinitee
Категория: Новини
Прочетен: 127003
Постинги: 83
Коментари: 19
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Ноември, 2009  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30