Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2009 21:36 - Полицай малтретира младеж в РПУ Долни Дъбник
Автор: novinitee Категория: Новини   
Прочетен: 928 Коментари: 0 Гласове:
0



image
 Плевенската районна прокуратура се самосезира, след като в интернет се появи клип, в който полицай обижда и удря момче в управлението в Долни Дъбник. Прокурорската проверка трябва да приключи до седмица, след което ще бъде образувано досъбедно производство. В областната дирекция на МВР също започва вътрешна проверка по случая. 

На клипа, пуснат в интернет, се вижда как униформен обижда и удря младо момче. Друг полицай не реагира на това и гледа как колегата му малтретира момчето. Момчето, жертва на полицая Георги Филатов, е 22-годишният Калоян Христов. Днес майката на Калоян заяви, че не за пръв път Георги Филатов посяга на семейството й. Причината, според нея, е във вересиите, които полицаят не може да й изплати. 

"На мен ми дължи пари от доста време 125 лева и оттогава мрази децата ми и първо в училище беше бил моя малкия син, след това пуснах жалба срещу него, след това посяга на големия ми син", разказа Ваня Тодорова, майка на Калоян.

Калоян също е подавал жалба срещу униформения. Клипът е сниман в събота сутринта, а момчетата попадат в полицейското управление, за да дадат обяснения след свада с таксиметров шофьор. 

Иво Радев районен прокурор каза, че служителят, който се вижда на клипа и нанася удари и обижда момчето, в този момент не е бил на работа. Прокурорската проверка трябва да приключи след седем дни. Тогава ще е ясно каква наказателна отговорност носи полицаят. 

"Там има заплахи за убийство, нанасяне на удари, съвкупност от деяния, но прокуратурата реагира незабавно и всеки, който си позволява такива деяния, ще си понесе и наказателната отговорност", категоричен бе Радев.

Когато полицаят видял, че приятел на Калоян снима с телефона си, опитал да изтрие записа. Не успял, тъй като менюто на апарата е испанско.  

Полицаят е отстранен от длъжност, уточниха от МВР. Проверява се съпричастността и на други служители към случая.

Източник:БТВ


Тагове:   младеж,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novinitee
Категория: Новини
Прочетен: 126971
Постинги: 83
Коментари: 19
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930