Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 21:07 - Началото на връзката – най-определящо за отношенията
Автор: novinitee Категория: Тя и той   
Прочетен: 498 Коментари: 0 Гласове:
0



 Началото на любовната връзка е изключително вълнуващо, красиво, но и неубедително.

Как ще се представим пред човека, с когото излизаме, дали ще му харесаме, как ще мине първата среща, колко може да се отпуснем, така че да не оставим погрешно впечатление...

Това са все въпроси, които ни измъчват и поддържат напрежението в отношенията ни известен период от време. Точно този период е изключително определящ за това в каква посока ще тръгне връзката ни. От нас зависи да се постараем достатъно добре да изиграем картите си, ако не искаме след два месеца да си задаваме въпроса защо така се развиха взаимоотношенията ни.

Чували ли сте изказвания от типа: „Само аз плащам, вече не мога с тези сметки, но така съм свикнал приятелката си още от самото начало“? Същото е и с посрещането и изпращането до дома, деленето на сметки, цялостното отношение на двамата партньори един към друг и др.


image

Факт е, че началото на връзката, колкото и да е нестабилно, може да предначертае отношенията ви занапред. 

Ако 3-4 пъти излизате с мъж и той настоява да ви изпрати до дома ви, това постепенно ще се превърне от учтив жест в традиция в отношенията ви. Вие, на подсъзнателно ниво, ще окачвате той винаги да ви изпраща, когато не е възпрепятстван от нещо. В този ред на мисли, разбира се, има вероятност да го пренастроите, ако в няколко последователни пъти му гарантирате, че не е необходимо да се разкарва. Така той ще свикне с мисълта, че не е наложително да ви изпраща постоянно и тогава само вие ще сте си виновни за тези последствия.

Подобна е ситуацията и с това кой кога плаща сметките. Много жени са свикнали изцяло да разчитат на мъжа да поема разходите, други са на принципа, един път аз един път той, трети разчитат на делене. Така че, когато той помоли да оставите на него да ви почерпи, а вие еманципирано натъртите „Не, моля те, нека си платя!“, не очаквайте той да продължи да настоява така галантно всеки път. Тогава реакция от типа „Защо вече не ме черпи?“ от ваша страна няма да е оправдана. 

imageКакто може да разглези кавалерските му обноски, така една жена може и да моделира един мъж още от самото начало.Ако ясно покаже, че тя няма да плаща, че желае да я взимат и връщат до дома й, че обича да бъде ухажвана, мъжът, в стремежа си да я впечатли и да се представи на ниво, ще промени част от навиците си. Разбира се, ако достатъчно силно иска да й завърти главата.

Същото е и с жените. Макар да сме много по-добри манипулаторки от силния пол, ние също сме много склонни да се поддадем на влиянието на мъжа до нас, особено ако сме пленени от чара му.
 Ще преглътнем разочарованието си, ако поведението му не пасва съвсем на това, което сме очаквали. Ще се дразним вътрешно известно време и в крайна сметка ще свикнем в името на това да запазим отношенията си.

Изключително е определящо как ще потръгнат отношенията ни от самото начало.
 По принцип най-добрият съвет винаги би бил да сме това, което сме, плюс малко повече старание от всяка страна. Хубаво е да сме отпуснати и да си споделяме, за да може по-бързо да се опознаем. Важно е в една връзка основно място да има откровеността. Ако нещо не ни е направило добро впечатление, да го споменем деликатно, така че човекът отсреща да разбере. 

Тук е момента да споменем да не се прави паралел между изискванията и фасоните. Изискванията само биха могли да подобрят отношенията ви, защото обикновено са базирани върху нещо, свалят една голяма част от стената между вас, правят ви по-близки и отношенията ви по-лични. Не страдайте от скрупули да кажете на един мъж, кое ви дразни в поведението му. Вие също бихте искали да знаете, ако има нещо, което той не харесва във вас нали?

При всички положения, по-добрият вариант е да не премълчавате нищо един пред друг, отколкото да таите притесненията си за вас. Това се отразява рано или късно на връзката ви. Отдалечавате се, без реално да се знае каква е причината. 

Изключително индивидуално е как ще потръгнат отношенията между двама души. Но ако поставите картите на масата още в самото начало, много по-лесно ще разберете дали сте един за друг. Разбира се, обрати във връзката винаги ще има, но много по-лесно се преодоляват, ако първоначално сте изградили стабилни и откровени отношения. Затова дайте всичко от себе си в началото, за да се радвате на по – хармонично партньорство впоследствие. 


10.05.2008 г. / Радостина Пеева





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novinitee
Категория: Новини
Прочетен: 126995
Постинги: 83
Коментари: 19
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930