Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 21:08 - Родителите ми не го приемат
Автор: novinitee Категория: Тя и той   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
0



Независимо дали говорим за младо момиче или зряла жена, всяка една от нас може да се сблъска с проблема избраният мъж да не се хареса на родителите й. Какво да правим, ако родителите ни не го приемат?      
Всеки родител иска най-доброто за детето си и затова често се случва, избраникът или избраницата на наследниците им да им се видят крайно неподходящи.  Ако сте в тази ситуация, знаете колко е трудно да се лавира между чувствата и страховете на родителите и любовта към избрания мъж. 
image                         
Kлючово в тази ситуация е да разберете защо родителите ви не харесват човека, с когото сте.   Имат ли основателни причини за това? Обикновено родителите в тази ситуация се делят на основно два типа – такива, които реално преценяват опасността да сте с подобен човек и такива, които ще намират всеки избран за неподходящ. Попитайте родителите си следните въпроси:
  • Защо не го харесват? Кои качества в него или част от миналото му?
  • Какво според тях трябва той да промени или какъв тип мъж повече ви подхожда?                
  • Би ли ви подхождал друг мъж и, ако да, какъв?
imageАко родителите ви имат основателни притеснения, ще ви кажат какво точно и защо не одобряват във връзката ви и ще ви отговорят адекватно на зададените въпроси. Много често любовта е сляпа и, докато сме влюбени, не забелязваме много важни качества и ключови моменти в поведението на човека, който е обект на чувствата ни. В тези случаи близките и семейството ни са тези, които трябва да ни отворят очите и да не ни оставят да се самозалъгваме. В повечето случаи обаче влюбената жена не възприема подобна критика и я тълкува по всякакви други начини, но не и като загриженост. Най-често причините за неодобрението са недостатъчна перспективност, лошо образование, неподходяща професия, липса на амбиции. Други родители виждат в избраника несериозен човек, който не е толкова влюбен, колкото вие на него.
                                   
Когато става въпрос за необосновано отхвърляне на избрания мъж, тогава проблемът е съвсем друг и в много от случаите непреодолим. Мъжът никога не е подходящ за безценната щерка на „мама и тате“. Причината за такова упорито и често неадекватно поведение най-често е ревност. Родителите ви не искат да повярват, че е дошло времето, когато ще ги пренебрегвате и ще отделяте повече от времето и любовта си за друг човек, който дори е непознат за тях. Те живеят с мисълта, че само те ви мислят доброто и никога няма да е правилно да се отпуснете и отдадете изцяло на друг човек. Някои родителите реагират враждебно, други се държат пренебрежително, трети може да стигнат до там, че да се правят, че нищо не се случва и да отричат връзката ви сякаш не съществува.                                
                                                       
При всички случаи отрицателното отношение на родителите ви към мъжа, в когото сте влюбени, ще ви се отрази зле. Разочароващо е да чуеш негативни коментари за човека, когото обичаш. За много от жените това неразбирателство се оказва стрес, тъй като най-важните хора в живота им са в явен или скрит конфликт. Чувстват се неразбрани и между тях и семейството им се появява голяма пропаст, която не може да бъде преодоляна лесно.Не са единици случаите, в които жени тотално прекъсват връзки със семейството си в името на любовта. Преди да сте сигурни, че наистина това се налага, опитайте се да потушите недоволството и да съхраните хармонията в отношенията си с най-близките.
               
Как да реагирате, ако семейството ви не приема мъжа, когото сте избрали?image
                  
  • Опитайте се да разберете мотивите им и им обяснете спокойно в какво не са прави и защо.
  • Дайте им време да свикнат с него. Не ги притискайте да го приемат на мига.
  • Обяснете им открито, че тяхното отношение ви обижда и се чувствате зле.
  • Уверете ги, че винаги ще държите на тях и, че ще уважавате мнението им, така както очаквате те да уважават вашето.
  • Припомнете им за техните младини и моментите, когато са били влюбени. Получили ли са същото отношение от родителите си? Как са се почувствали?
  • Не натрапвайте връзката си. Споделяйте минимално, за да избегнете напрегнатите моменти у дома.
  • Не драматизирайте. Колкото и да се чувствате обидени, не правете скандали и не изпадайте в крайности. При много жени се случва да трябва да избират между семейството и любимия, защото са казани тежки думи и са минали през драматични моменти. Като човекът по средата, вие трябва се държите най-хладнокръвно, колкото и да ви е трудно.
                      
В някои семейства негативното отношение към избрания мъж се оказва непреодолимо.Каквото и да направите,  може и да не се получи, просто защото мотивите са научени наизуст и се повтарят като „развалена грамофонна плоча“. Трудно е да се опиташ да убедиш някого в нещо, което е отрекъл, още преди да е опознал. Когато това са собствените ни родители е още по-мъчително, тъй като освен неразбирането се загнездват и чувства като обида, гняв, болка. В името на любовта им към вас, те са длъжни да забравят предразсъдъците си и да ви оставят да сте щастливи.

Дайте им време да свикнат с новия човек в живота ви. Ако това така и не стане и те продължат да не го харесват без основателна причина, проблемът не е във вас. Запомнете грешките на вашите родителите и се опитайте да не ги допускате спрямо собствените си деца след време.

26.10.2009/Деси Великова
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novinitee
Категория: Новини
Прочетен: 127090
Постинги: 83
Коментари: 19
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930